• Посилання скопійовано

Затверджено порядок виплати акціонерним товариством дивідендів

Виплати дивідендів акціонерним товариством будуть здійнюватись по-новому

Затверджено порядок виплати акціонерним товариством дивідендів

НКЦПФР рішенням від 12.04.2016 р. №391 затвердила Порядок виплати акціонерним товариством дивідендів, який встановлює послідовність дій акціонерного товариства, професійних учасників депозитарної системи України з виплати акціонерним товариством дивідендів, порядок та строки перерахування дивідендів особам, які мають право на отримання дивідендів.

Зокрема, встановлено, що виплата дивідендів за простими акціями безпосередньо акціонерам здійснюється в порядку, встановленому наглядовою радою акціонерного товариства з урахуванням вимог, встановлених цим розділом, у строк, що не перевищує 6 місяців з дня прийняття загальними зборами рішення про виплату дивідендів. Загальні збори можуть прийняти рішення щодо виплати дивідендів у строк менший, при цьому виплата дивідендів за простими акціями здійснюється у строк, визначений таким рішенням.

Центральний депозитарій забезпечує здійснення виплати акціонерним товариством дивідендів через депозитарну систему України на підставі договору про обслуговування випусків цінних паперів, укладеного з акціонерним товариством.

Виплата дивідендів власникам, рахунки у цінних паперах яких обслуговуються на підставі договору з акціонерним товариством, здійснюється депозитарною установою в порядку та на умовах, визначених таким договором.

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»