• Посилання скопійовано

НКЦПФР повідомляє про зміни щодо діяльності акціонерних товариств

Затверджено зміни до деяких нормативно-правових актів, які стосуються переведення зобов’язань в акції, та схвалила проект змін до Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів

НКЦПФР повідомляє про зміни щодо діяльності акціонерних товариств

Про це повідомила прес-служба Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку.

Змінами, які стосуються переведення зобов’язань в акції, передбачено, що джерелами збільшення статутного капіталу акціонерного товариства можуть бути додаткові внески, у тому числі грошові внески та права вимоги за грошовими зобов’язаннями, окрім прав вимоги за зобов’язаннями з виплати заробітної плати, а також за зобов’язаннями щодо сплати ЄСВ, податків і зборів та ін.

У разі оплати акцій правами вимоги за грошовими зобов’язаннями, такі зобов’язання товариства припиняються зарахуванням зустрічних однорідних вимог.

Документ найближчим часом буде направлено на державну реєстрацію до Міністерства юстиції України.

Проектом змін до Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів пропонується додати норму, згідно з якою у складі квартальної та річної інформації емітенти забезпечених боргових цінних паперів розкриватимуть фінансову звітність поручителів (страховиків/гарантів).

Зміни до Положення оприлюднені на офіційному веб-сайті НКЦПФР для ознайомлення з ними і надання пропозицій та зауважень.

Джерело: Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»