• Посилання скопійовано

Мінфін планує ввести суспільний нагляд за аудиторською діяльністю

Пропонується встановити розмір внеску, який сплачується суб’єктами аудиторської діяльності на користь Органу суспільного нагляду за аудиторською діяльністю, у розмірі 1% суми винагороди за договором з надання аудиторських послуг з обов’язкового аудиту підприємствам, що становлять суспільний інтерес (без урахування ПДВ)

Мінфін планує ввести суспільний нагляд за аудиторською діяльністю

30 січня 2019 року Мінфін оприлюднив проект постанови КМУ «Про розмір внеску, що сплачується суб’єктами аудиторської діяльності на користь Органу суспільного нагляду за аудиторською діяльністю»  (завантажити).

Як зазначено у повідомленні про оприлюднення, метою проекту постанови КМУ є реалізація статті 15 Закону  «Про аудит фінансової звітності та аудиторську діяльність».

Нагадаємо, що відповідно до п. 2 цієї статті для забезпечення фінансування діяльності Органу суспільного нагляду за аудиторською діяльністю суб’єкти аудиторської діяльності зобов’язані за кожним договором з надання аудиторських послуг з обов’язкового аудиту підприємствам, що становлять суспільний інтерес, сплачувати на користь Органу суспільного нагляду за аудиторською діяльністю, зокрема внесок у відсотках суми винагороди (без урахування ПДВ) за договором з надання аудиторських послуг з обов’язкового аудиту підприємствам, що становлять суспільний інтерес, розмір якого визначається КМУ на підставі кошторису Органу суспільного нагляду за аудиторською діяльністю, але не може бути більшим 2% суми такої винагороди. Згідно з абзацом восьмим частини тринадцятої статті 15 Закону кошторис Органу суспільного нагляду за аудиторською діяльністю затверджується КМУ.

Відповідно до цих норм Міністерством фінансів й розроблено проект постанови КМУ, спрямований на врегулювання питання фінансування державної установи «Орган суспільного нагляду за аудиторською діяльністю» (далі – ДУ «ОСНАД») для його належного функціонування. 

Проектом постанови пропонується встановити, що розмір внеску, який сплачується суб’єктами аудиторської діяльності на користь Органу суспільного нагляду за аудиторською діяльністю, становить 1% суми винагороди за договором з надання аудиторських послуг з обов’язкового аудиту підприємствам, що становлять суспільний інтерес (без урахування ПДВ).

Зауваження та пропозиції до проекту постанови КМУ у письмовій та електронній формі надсилати на адреси:

  • Міністерство фінансів України, вул. Грушевського, 12/2, м. Київ-8, 01008, е-mail: rudakov@minfin.gov.ua. 
  • Державна регуляторна служба України, вул. Арсенальна, буд. 9/11, м. Київ, 01011, е-mail: inform@dkrp.gov.ua.

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»