• Посилання скопійовано

Бізнес «за» встановлену квоту на імміграцію ІТ-фахівців

ІТ Комітет ЕВА підтримує встановлену квоту на імміграцію ІТ-фахівців

Бізнес «за» встановлену квоту на імміграцію ІТ-фахівців

Європейська Бізнес Асоціація нагадує, що у середу, 26-го лютого, Уряд підтримав пропозицію Міністерства цифрової трансформації щодо встановлення квоти на імміграцію 5000 іноземних спеціалістів для працевлаштування в українських ІТ-компаніях. Відповідне розпорядження КМУ також було ухвалено на засіданні Кабміну.

«Це чудова новина, яку повністю вітає та підтримує ІТ Комітет Асоціації. Між іншим, цієї домовленості було досягнуто у ході зустрічі ІТ спільноти з Міністерством розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України та Міністерством цифрової трансформації, що відбулась на початку лютого. Квота на імміграцію ІТ спеціалістів була обговорена та ухвалена сторонами як один із пунктів спільного Меморандуму, про який повідомлялось раніше. При цьому, слід зазначити, що можливість запросити іноземця на роботу поза межами квоти залишається і жодним чином не лімітується» – прокоментувала Ольга Куничак, менеджер ІТ Комітету Європейської Бізнес Асоціації.

Варто зауважити, що квоти дозволять спеціалістам безперешкодно працювати в Україні без щорічних поновлень віз (за квотою перевірка передбачена лише раз на 10 років), також нівелюється прив’язка до конкретного місця зайнятості (тобто, фахівці зможуть обирати, де працювати та вільно створювати власні продукти).

Розподіл квот серед найбільших міст ІТ-центрів України виглядає наступним чином:

  • Київ – 2500;
  • Харків – 700;
  • Львів – 600;
  • Дніпро – 600;
  • Одеса – 600.

Прийняття цієї пропозиції Мінцифри дозволить певною мірою збалансувати ситуацію, яка наразі існує в галузі з кадрами. Адже, за попередньою інформацією Міністерства, щороку кількість випускників вузів складає близько 15-17 тис, а кількість вакансій (щороку) збільшується на 40 тис. Іншими словами, індустрія розвивається напрочуд швидко, а об’єму випускників не вистачає, аби забезпечити динамічний розвиток ІТ-сфери.

На думку бізнес-спільноти, подібні ініціативи мають позитивний вплив на імідж України як масштабного ІТ-осередку в світі, а також безпосередньо на розвиток індустрії.

Тому, ІТ Комітет Європейської Бізнес Асоціації підтримує дане рішення та сподівається на якнайшвидшу публікацію відповідного розпорядженням КМУ.

***

Читайте також: Кабмін схвалив квоту на імміграцію іноземців для працевлаштування в ІТ-компаніях

Джерело: Європейська Бізнес Асоціація

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»