• Посилання скопійовано

Рамкова угода між урядами України та Данії направлена на ратифікацію

11 грудня Уряд прийняв рішення направити на ратифікацію ВРУ Рамкову угоду між Урядом України та Урядом Королівства Данія щодо реалізації програми Danida Business Finance (DBF) в Україні

Рамкова угода між урядами України та Данії направлена на ратифікацію

11 грудня Кабінет міністрів прийняв рішення направити на ратифікацію Верховною радою Рамкову угоду між Урядом України та Урядом Королівства Данія, щодо реалізації програми Danida Business Finance (DBF) в Україні. Прийняття відповідного закону очікується найближчим часом, - повідомляє прес-служба Мінфіну.

Нагадаємо, програма DBF реалізується Урядом Данії в рамках співпраці в цілях розвитку та передбачає надання безвідсоткових позик для фінансування проєктів у сферах відновлювальної енергетики та енергоефективності, водопостачання та очищення стічних вод. Лише ті проєкти, які є комерційно неокупними підлягають фінансуванню в рамках DBF. Проєкти мають відповідати стратегіям розвитку та секторальним планам країни-бенефіціара, бути спрямованими на забезпечення сталого розвитку та працевлаштування.

Ратифікація Угоди дозволить пом’якшити умови кредитування за рахунок субсидії Уряду Королівства Данії для відшкодування відсоткових виплат на весь період кредитування, експортної кредитної премії та банківської маржі.

Фінансування відбуватиметься шляхом надання комерційним банком або фінансовою установою з представництвом у Данії позик Уряду України або українським суб’єктам господарювання під державні гарантії.

Згідно програми Danida Business Finance безвідсоткові позики надаватимуться на таких умовах: строк погашення до 10 років після завершення проекту, валюта позики євро або долар США, покривають до 100 % вартості проекту.

Партнерство в рамках DBF сприятиме розвитку та зміцненню двосторонньої співпраці між Україною та Королівством Данія, а також дозволить залучати кошти для реалізації довгострокових інфраструктурних проектів в Україні.

Джерело: Міністерство фінансів України

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»