• Посилання скопійовано

Застосування податкового компромісу: чергове роз'яснення ДФСУ

До затвердження форми уточнюючого розрахунку для застосування податкового компромісу платник податків подає уточнюючий розрахунок за діючою формою

Застосування податкового компромісу: чергове роз'яснення ДФСУ

ДФСУ у листі від 02.02.2015 р. № 3217/7/99-99-15-01-04-17 проінформувала, що до затвердження форми уточнюючого розрахунку для застосування податкового компромісу платник податків подає уточнюючий розрахунок за діючою формою разом із Заявою про компроміс (у довільній формі) та Переліком (описом) операцій, щодо яких здійснено уточнення показників податкової декларації (у довільній формі).

Зверніть увагу, до автоматизації процесів приймання та обробки зазначених документів усі документи подаються та приймаються на паперових носіях.

При обробці зазначених документів в ІС "Податковий блок" уточнюючий розрахунок отримує статус "Податковий компроміс".

Початок застосування процедури податкового компромісу - з 17.01.2015 та може тривати протягом 90 днів. Процедура досягнення податкового компромісу триває не більше 70 календарних днів з дня, наступного за днем подання уточнюючого розрахунку або відповідної заяви про застосування податкового компромісу.

За підсумками колегіального розгляду комісії складається Протокол з висновками щодо необхідності або відсутності необхідності проведення документальної позапланової перевірки. Протокол повинен містити в собі основні реквізити наведеної типової форми.

Якщо колегіальна комісія дійшла до висновку щодо відсутності необхідності проведення перевірки, підрозділи оподаткування юридичних осіб (підрозділи доходів і зборів з фізичних осіб) складають проект відповідного рішення у вигляді листа у двох примірниках, надають на підпис керівнику та направляють рекомендованим листом з повідомленням про вручення чи вручають особисто один його примірник платнику податків з чіткою фіксацією дати такого вручення. У такому разі, день отримання платником податків рішення контролюючого органу є днем узгодження податкового зобов'язання, яке підлягає сплаті протягом 10 календарних днів з дня, наступного за днем узгодження.

Якщо ж колегіальна комісія дійшла до висновку щодо необхідності проведення перевірки, уточнюючий розрахунок повинен бути відображений в ІС "Податковий блок" зі статусом "Податковий компроміс з необхідністю проведення документальної позапланової перевірки", при цьому нарахувань податкових зобов'язань в ІКПП по таких документах не відбудеться.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»