• Посилання скопійовано

Як сплачується узгоджене податкове зобов’язання?

Податківці зупинилися на правилах сплати узгодженого податкового зобов'язання

Як сплачується узгоджене податкове зобов’язання?

ДПС у Київській області нагадує платникам податків, що податкове  зобов’язання,  самостійно обчислене і зазначене у податковій  декларації або уточнюючому розрахунку,  що подані до контролюючого органу у  встановлені ПКУ терміни, вважається узгодженим.

У разі, якщо сума грошового зобов’язання розраховується контролюючим органом, платник податків не несе відповідальності за своєчасність, достовірність і повноту нарахування такої суми, проте несе відповідальність за своєчасне та повне погашення нарахованого узгодженого грошового зобов’язання та має право оскаржити зазначену суму.

День закінчення процедури адміністративного оскарження вважається днем узгодження грошового зобов’язання платника податків.

При зверненні платника податків до суду з позовом щодо визнання протиправним та/або скасування рішення контролюючого органу грошове зобов’язання вважається неузгодженим до дня набрання судовим рішенням законної сили.

Підпунктом 49.20 ПКУ встановлено, що якщо останній день строку подання податкової декларації припадає на вихідний або святковий день, то останнім днем строку вважається операційний (банківський) день, що настає за вихідним або святковим днем.

Водночас, окремої норми щодо перенесення граничного терміну сплати податкового зобов’язання не передбачено.

Отже, граничні терміни сплати податків і зборів (крім ЄСВ) не переносяться, якщо останній день строку їх сплати припадає на вихідний або святковий день, а також у зв’язку з перенесенням термінів подання податкових декларацій. Тому податкові зобов’язання необхідно сплатити напередодні встановленого граничного терміну.

Звертаємо увагу, що особливості сплати ЄВ встановлені Інструкцією №449.

Джерело: ДПС у Київській області

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»