• Посилання скопійовано

Критика законопроекту №1210 є «політикою в чистому вигляді», - Гетманцев

Гетманцев вважає, що законопроект №1210 найчастіше критикують люди, які його не читали

Критика законопроекту №1210 є «політикою в чистому вигляді», - Гетманцев

Верховна Рада ухвалює законопроєкти, які спрямовані на протидію свідомому ухиленню великого бізнесу від оподаткування, заявив в інтерв'ю виданню "ГОРДОН" нардеп від "Слуги народу", голова парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев.

Ухвалення Верховною Радою законопроєктів, що передбачають внесення змін у податкове законодавство України, багато людей критикують, проте ця критика є "політикою в чистому вигляді", вона не підкріплена "жодними державними інтересами".

Таку думку в інтерв'ю виданню "ГОРДОН" висловив нардеп від "Слуги народу", голова парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев.

"Така критика – політика в чистому, буквально голому вигляді, не підкріплена жодними державними інтересами. Навіть більше, іноді це відверті шкідництво і брехня. Як засвідчило моє особисте спілкування, критика цього законопроєкту найчастіше зумовлена тим, що люди його, на жаль, навіть не читали. Взагалі", – сказав він, відповідаючи на запитання про те, що проєкт закону №1210 називають "податковим терором".

Законопроєкти №1209 та №1210 про посилення контролю за сплатою податків і підвищення річних лімітів для фізичних осіб – підприємців – це "фундаментальні законопроєкти, які стосуються антиофшорного регулювання великого бізнесу, що працює як у нашій юрисдикції, так і за її межами", – підкреслив Гетманцев.

"Ми протидіємо свідомому ухиленню великого бізнесу від оподаткування. А ще одночасно робимо для бізнесу дуже багато гарних речей, яких чомусь ніхто не помічає, у які ніхто не вникає. Зате розвішують ярлики і критикують", – додав він.

Законопроєкт №1210 "Про внесення змін до Податкового кодексу щодо вдосконалення адміністрування податків, усунення технічних та логічних неузгодженостей у податковому законодавстві" парламент ухвалив у другому читанні 16 січня. Він, зокрема, передбачає підвищення річних лімітів для ФОП першої – третьої груп до 1 млн грн, 5 млн грн і 7 млн грн.

Проєкт закону №1209 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення адміністрування податків, усунення технічних та логічних неузгодженостей у податковому законодавстві" зняли з розгляду Ради.

Парламент розглянув та 16 січня ухвалив у другому читанні альтернативний законопроєкт №1209-1 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення адміністрування податків, усунення технічних та логічних неузгодженостей у податковому законодавстві".

Законопроєкти №1209-1 і №1210 вже підписав спікер парламенту Дмитро Разумков та передав на підпис президенту Володимирові Зеленському.

 ***

Читайте також:

Ще більше новин про податкову реформу- 2020 дивіться за посиланням.

Джерело: Гордон

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»