• Посилання скопійовано

15 липня - останній день для формування залишків пального у новій СЕА РП

Упродовж 15 календарних днів (з 1 по 15 липня включно) слід сформувати обсяг залишків пального для перенесення з діючої до 1 липня СЕА РП до нової

15 липня - останній день для формування залишків пального у новій СЕА РП

Офіс великих платників нагадує, що триває поетапне запровадження системи електронного адміністрування реалізації пального та спирту етилового.

Так, протягом 15 календарних днів (з 1 до 15 липня включно) здійснюється формування обсягу залишку пального для перенесення з діючої до 1 липня системи до нової та реєстрація акцизних накладних / розрахунків коригування, складених до 30 червня 2019 року.

Термін реєстрації таких акцизних накладних/розрахунків коригування спливає 15 липня 2019 року.

Розподіл обсягів залишку пального/спирту етилового між акцизними складами для формування ліміту пального/спирту етилового, на який платник може складати акцизні накладні проводиться:

  • з 16 до 20 липня 2019 року (включно) — реєстрація першого примірника акцизної накладної, складеної для розподілу пального між акцизними складами/пересувними акцизними складами;
  • з 16 до 22 липня 2019 року (включно) — реєстрація другого примірника акцизної накладної, складеної для розподілу пального між акцизними складами/пересувними акцизними складами.

Рекомендована форма акцизних накладних та розрахунків коригування для складання цих документів на операції з реалізації пального та спирту етилового розміщена на офіційному веб-порталі ДФС>>

 

Від редакції: Які підготовчі дії треба провести перш ніж починати складати АН на операції з пальним, проведені в липні 2019 р. ми писали тут.

До того ж ще раз підкреслимо, що за всіма операціями, датованими з 1 липня 2019 р., складати треба вже нову форму АН! Тому, хоча на практиці податківці і реєструють АН ще за старою формою, вона не матиме належної сили, не допоможе вашим контрагентам – платникам акцизу для збільшення ліміту реєстрації АН, і вам – уникнути штрафу за відсутність реєстрації належної форми АН.

Нагадаємо, що акцизні накладні складаються лише тими СГ, хто зареєстрований платником акцизного податку (п. 231.4 ПКУ). Про це тут.

***

Читайте також:

Джерело: ДПС по роботі з великими платниками податків

Рубрика: Оподаткування/Акцизи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Акцизи»