• Посилання скопійовано

Переміщуєте пальне чи спирт тягачем з причепом: як скласти АН?

При переміщенні пального/спирту тягачем з причепом в графі «номер державної/міжнародної/іноземної реєстрації транспортного засобу» акцизної накладної зазначається номер такого причепу

Переміщуєте пальне чи спирт тягачем з причепом: як скласти АН?

ДПС у Тернопільській області розповідає, що порядок заповнення акцизної накладної, розрахунку коригування акцизної накладної, заявки на поповнення (коригування) залишку пального, заявки на поповнення (коригування) залишку спирту етилового затверджений наказом Мінфіну від 19.06.2019 р. №262 (далі – Порядок).

Відповідно до п. 2 розд. I Порядку особи, які ввозять на митну територію України або вивозять за межі митної території України пальне або спирт етиловий, здійснюють реалізацію пального або спирту етилового відповідно до вимог пп. 14.1.212 ПКУ та які відповідно до пп. 212.1.15 ПКУ визначені платниками акцизного податку з реалізації пального або спирту етилового, складають, зокрема:

  • акцизні накладні форми «П» – при реалізації пального;
  • акцизні накладні форми «С» – при реалізації спирту етилового.

У відповідних випадках у акцизній накладній форми «П» або «С» зазначаються реквізити пересувного акцизного складу, з якого/на який фізично відвантажене (отримане) пальне/спирт етиловий, зокрема номер реєстрації транспортного засобу в уповноважених органах відповідної держави.

При цьому п. 14.1.6-1 ПКУ визначено, що акцизний склад пересувний – транспортний засіб (автомобільний, залізничний, морський, річковий, повітряний, магістральний трубопровід), на якому переміщується та/або зберігається пальне або спирт етиловий на митній території України.

Процедура державної реєстрації (перереєстрації), зняття з обліку, зокрема, причепів, напівпричепів, оформлення та видачі реєстраційних документів і номерних знаків визначена Порядком державної реєстрації (перереєстрації), зняття з обліку автомобілів, автобусів, а також самохідних машин, сконструйованих на шасі автомобілів, мотоциклів усіх типів, марок і моделей, причепів, напівпричепів, мотоколясок, інших прирівняних до них транспортних засобів та мопедів, затвердженим постановою КМУ від 07.09.1998 р. №1388 (далі – Порядок №1388).

Відповідно до п. 16 Порядку №1388 на зареєстровані в уповноважених органах Міністерства внутрішніх справ України транспортні засоби видаються, зокрема, номерні знаки, що відповідають державному стандарту України: два номерні знаки – на автотранспорт, один – зокрема, на причіп та напівпричіп.

Враховуючи, що при переміщенні пального/спирту етилового тягачем з причепом, фізично таке пальне/спирт етиловий перебуває саме в причепі, який є транспортним засобом та містить номерні знаки, то в графі «номер державної/міжнародної/іноземної реєстрації транспортного засобу» акцизної накладної зазначається номер такого причепу.

Джерело: ДПС у Тернопільській області

Рубрика: Оподаткування/Акцизи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Акцизи»