• Посилання скопійовано

Як скласти акцизну накладну для власного споживання пального?

При реалізації пального для власного споживання з АЗС АН може бути складена за кожним акцизним складом, кожним кодом товарної підкатегорії згідно з УКТ ЗЕД

Як скласти акцизну накладну для власного споживання пального?

Порядок заповнення акцизної накладної, розрахунку коригування акцизної накладної, заявки на поповнення (коригування) залишку пального, заявки на поповнення (коригування) залишку спирту етилового, затверджений наказом Мінфіну від 19.06.2019 р. №262. Про це нагадують в ДПС в Івано-Франківській області.

Зокрема, при реалізації пального для власного споживання з акцизного складу, який є місцем роздрібної торгівлі пальним (АЗС), акцизна накладна може бути складена за кожним акцизним складом, кожним кодом товарної підкатегорії згідно з УКТ ЗЕД та зареєстрована в Єдиному реєстрі акцизних накладних не пізніше останнього дня звітного місяця, на загальний обсяг пального використаного для власного споживання протягом такого місяця.

При цьому, у верхній лівій частині акцизної накладної зазначаються:

  • у полі «Коди операцій для складання в одному примірнику» – цифра «1»;
  • у полі «Умови оподаткування» – ознака щодо умов оподаткування пального «0»;
  • у полі «Напрям використання» – напрям «0».

Джерело: ДПС у Івано-Франківській області

Рубрика: Оподаткування/Акцизи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Акцизи»