• Посилання скопійовано

13 грудня – останній день сплати збору за деякі види підприємницької діяльності

Якщо останній день сплати податкового зобов’язання припадає на вихідний або святковий день, Податковим кодексом України не передбачено перенесення термінів сплати збору

13 грудня – останній день сплати збору за деякі види підприємницької діяльності

Юридичні особи та фізичні особи-підприємці, які провадять торговельну діяльність у пунктах продажу товарів; надають платні побутові послуги; здійснюють торгівлю валютними цінностями у пунктах обміну іноземної валюти та діяльність у сфері розваг, зобов’язані сплачувати збір за провадження деяких видів підприємницької діяльності.

З метою здійснення такої діяльності суб’єкт господарювання повинен придбати торговий патент. Для цього необхідно подати до територіального органу Міндоходів за місцем сплати збору заявку на придбання патенту в залежності від виду діяльності, Податковим кодексом України встановлено різні строки сплати збору. Зокрема, для платників збору:

- за провадження торговельної діяльності (крім торговельної діяльності з придбанням короткотермінового торгового патенту),

- діяльності з надання платних послуг,

- здійснення торгівлі валютними цінностями – щомісяця не пізніше 15 числа, перед  звітним  місяцем.

Таким чином, для зазначених платників, останнім днем сплати збору за листопад 2013 року є 13 грудня поточного року.

Платники збору можуть також здійснити сплату збору авансовим внеском до кінця календарного року.

Нагадуємо, що за провадження торговельної діяльності з придбанням короткотермінового торгового патенту сплата збору здійснюється не пізніше як за один календарний день до початку провадження такої діяльності. Водночас, термін сплати збору за здійснення діяльності у сфері розваг – щоквартально не пізніше 15 числа місяця, який передує звітному кварталу.

Зауважимо,   якщо останній день сплати податкового зобов’язання припадає на вихідний або святковий день, Податковим кодексом України не передбачено перенесення термінів сплати збору.    

Порядок та строки сплати збору за провадження деяких видів підприємницької діяльності визначено ст. 267 розд. XII Податкового кодексу України.

Джерело: Міністерство доходів і зборів України

Рубрика: Оподаткування/Інші податки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інші податки»