• Посилання скопійовано

ДФС про використання води для господарсько-питних потреб

Водокористувач, який має дозвіл на спеціальне водокористування та використовує воду, у т. ч. і для господарських потреб, є платником Рентної плати

ДФС про використання води для господарсько-питних потреб

Державна фіскальна служба у листі від 03.03.2015 p. № 4466/6/99-99-15-04-01-15 нагадала, що спеціальне водокористування є платним і здійснюється на підставі дозволу.

Не належать до платників Рентної плати водокористувачі, зокрема, юридичні особи, фізичні особи - підприємці, платники єдиного податку, що використовують воду для задоволення виключно власних питних і санітарно-гігієнічних потреб, а саме: використовують воду в туалетних, душових, ванних кімнатах і умивальниках та для утримання приміщень у належному санітарно-гігієнічному стані.

Також пунктом 255.4 статті 255 ПКУ визначено перелік обсягів води, за які не справляється рентна плата.

При цьому звільнення від Рентної плати обсягів води, які використовуються для господарських потреб, зазначеним переліком не передбачено.

Таким чином, водокористувач, який має дозвіл на спеціальне водокористування та використовує воду, у т. ч. і для господарських потреб, є платником Рентної плати.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Інші податки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інші податки»