• Посилання скопійовано

Користування радіочастотним ресурсом: звітуємо та сплачуємо

Збір за користування радіочастотним ресурсом України трансформовано в одну із складових рентної плати – рентна плата за користування радіочастотним ресурсом України

Користування радіочастотним ресурсом: звітуємо та сплачуємо

Законом України від 28 грудня 2014 року № 71-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо податкової реформи» (далі – Закон № 71), який набрав чинності з 01.01.2015, збір за користування радіочастотним ресурсом України трансформовано в одну із складових рентної плати – рентна плата за користування радіочастотним ресурсом України.

Згідно із п. 257.1 ст. 257 Податкового кодексу України (далі - ПКУ) базовий податковий (звітний) період для рентної плати дорівнює календарному кварталу.

Водночас п. 257.4 ст. 257 ПКУ визначено, що у податковому (звітному) періоді платники рентної плати за користування радіочастотним ресурсом України сплачують авансові внески з рентної плати у податковому (звітному) періоді до 30 числа кожного місяця (у лютому – до 28 або 29 числа). Розмір таких авансових внесків складається з однієї третини суми податкових зобов’язань з рентної плати, визначеної у податковій декларації за попередній податковий (звітний) період.

Сума податкових зобов’язань з рентної плати, визначена у податковій декларації за податковий (звітний) період, сплачується платником до бюджету протягом 10 календарних днів після закінчення граничного строку подання такої податкової декларації з урахуванням фактично сплачених авансових внесків (п. 257.5 ст. 257 ПКУ).

Джерело: ДФС у Тернопільській області

Рубрика: Оподаткування/Інші податки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інші податки»