• Посилання скопійовано

Які будівлі відносяться до об’єктів житлової нерухомості: роз'яснення від ДПС

Податківці навели види нерухомості, які відносяться до житлової

Які будівлі відносяться до об’єктів житлової нерухомості: роз'яснення від ДПС

ДПС у Київській області інформує, що відповідно до норм Податкового Кодексу, з метою обчислення податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, до об'єктів житлової нерухомості належать будівлі, віднесені відповідно до законодавства до житлового фонду,  а також дачні та садові будинки.

Будівлі, віднесені до житлового фонду, поділяються на такі типи:

  • житлові будинки – будівлі капітального типу, споруджені з дотриманням вимог закону та  інших нормативно-правових актів, що призначені для постійного проживання. Житлові будинки поділяються на житлові будинки садибного типу та житлові будинки квартирного типу різної поверховості. Житловий будинок садибного типу – житловий будинок, розташований на окремій земельній ділянці, який складається із житлових та допоміжних (нежитлових) приміщень;
  • прибудови до житлових будинків – частини будинку, розташовані поза контуром його капітальних зовнішніх стін,  які мають з основною частиною будинку одну (або більше) спільних капітальних стін;
  • квартири – ізольовані помешкання в житловому будинку, призначені та придатні для постійного проживання;
  • котеджі – одно або півтораповерхові будинки невеликої житлової площі для постійного чи тимчасового проживання з присадибною ділянкою;
  • кімнати у багатосімейних (комунальних) квартирах – ізольовані помешкання в квартирі, де мешкають двоє або більше квартиронаймачів.

Дачні будинки – житлові будинки для використання протягом року з метою позаміського відпочинку.

Садові будинки – це будинки для літнього (сезонного) використання, які не відповідають нормативам, установленим для житлових будинків щодо нормування площі забудови, зовнішніх конструкцій та інженерного обладнання.

Всі новації у податковому законодавстві та основні вимоги застосування норм Податкового кодексу України доступні також на нашій офіційній сторінці у Facebook.

Джерело: ДПС у Київській області

Рубрика: Оподаткування/Інші податки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інші податки»