• Посилання скопійовано

Який порядок включення витрат на навчання до податкової знижки

ДФС у Рівненькій області розглянула питання щодо визначення суми витрат на навчання у зв'язку з використанням права на податкову знижку

Який порядок включення витрат на навчання до податкової знижки

ДФС у Рівненькій області у листі від 05.04.2016 р. №59/14з/17-00-13-01-05 нагадує, що до податкової знижки за звітний календарний рік дозволено включати суми витрат на навчання, понесених платником податку протягом звітного податкового року.

Оплата за місяці навчального року, який включає місяці календарного року, наступного за звітним, здійснюється одним платіжним документом.

Отже, при включенні до податкової знижки за звітний рік суми оплати навчання слід ураховувати суму витрат із розрахунку за кожен повний або неповний місяць навчання протягом звітного податкового року. Решта суми, сплаченої за таким платіжним документом, може бути включена платником податку при реалізації права на податкову знижку у наступному році.

За яких умов працюючий студент має право на податкову соцпільгу у розмірі 150%, - читайте тут.

Більше про податкову знижку з ПДФО у 2016 році читайте в аналітичній статті від редакції ДК (для передплатників).

Усі новини на тему>>>

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: ДФС у Рівненській області

Рубрика: Оподаткування/ПДФО

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДФО»