• Посилання скопійовано

Орендуєте приміщення у фізособи: які податкові наслідки?

Зі суми орендної плати слід утримати ПДФО та військовий збір, перерахувати їх до бюджету та показати такий дохід у ф. №1ДФ під ознакою «106»

Орендуєте приміщення у фізособи: які податкові наслідки?

ДПС у Харківській області повідомляє, що у разі оренди приміщення у фізичної особи суб’єктом господарювання (підприємством або ФОП) податковим агентом є орендар.

Податковий агент, який нараховує (виплачує, надає) оподатковуваний дохід на користь платника податку, зобов’язаний утримувати податок із суми такого доходу за його рахунок, використовуючи відповідну ставку (пп. 168.1.1 ПКУ). Сума доходів у вигляді орендної плати оподатковується ПДФО за ставкою 18%. Крім того, з такого доходу необхідно утримати військовий збір (1,5%).

Сплата ПДФО та військового збору до бюджету здійснюється під час виплати такого оподатковуваного доходу (пп. 168.1.2  ПКУ).

Cума виплаченої орендної плати фізичній особі відображається орендарем у формі №1ДФ за ознакою доходу «106».

Джерело: ДПС у Харківській області

Рубрика: Оподаткування/ПДФО

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДФО»