• Посилання скопійовано

Рекламна роздача товару за 1 грн: що з ПДВ?

ДФСУ розповіла про обкладення ПДВ операцій з постачання за 1 грн товарів, придбаних/виготовлених для проведення рекламних заходів

Рекламна роздача товару за 1 грн: що з ПДВ?

ДФСУ у листі від 22.07.2016 р. №15920/6/99-99-15-03-02-15 роз'яснила, що у разі постачання за 1 грн товарів, придбаних/виготовлених для проведення рекламних заходів, платник податку повинен нарахувати податкові зобов’язання з ПДВ, виходячи із ціни їх придбання, та скласти дві податкові накладні:

- одну - на суму податкових зобов’язань, обчислених виходячи з фактичної ціни постачання (1 гривня),

- другу - на суму податкових зобов’язань, обчислених виходячи з перевищення ціни придбання таких товарів над їх фактичною ціною. У ПН, яка складена на суму такого перевищення, зазначається тип причини 15 або 17  (15 - складена на суму перевищення ціни придбання товарів/послуг над фактичною ціною їх постачання, 17 - складена на суму перевищення звичайної ціни самостійно виготовлених товарів/послуг над фактичною ціною їх постачання).

Така ПН отримувачу (покупцю) не надається. У рядках такої податкової накладної, відведених для заповнення даних покупця, постачальник (продавець) зазначає власні дані. 

 Читайте також: Безоплатно отримана рекламна продукція від нерезидента: ПДВ та відображення в обліку 

Усі новини на тему >>

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: ДФСУ

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»