• Посилання скопійовано

Збитковість патентованої діяльності не впливає на сплату податку з інших видів діяльності

Сума податку на прибуток від інших видів діяльності повинна сплачуватися до бюджету незалежно від того, наскільки прибутковою або збитковою виявилася діяльність, що підлягає патентуванню.

Збитковість патентованої діяльності не впливає на сплату податку з інших видів діяльності

Міндоходів у своєму листі від 10.06.2013 р. №348/4/99-99-19-03-01-13 нагадало, що згідно з п. 152.2 ст. 152 ПКУ платник податку, який займається діяльністю, що підлягає патентуванню, зобов'язаний окремо визначити податок від кожного виду патентованої діяльності та окремо визначити податок від іншої діяльності. З цією метою ведеться окремий облік доходів та витрат патентованої діяльності, з урахуванням від'ємного значення як результату розрахунку об'єкта оподаткування.

Платники податку, дохід яких повністю та (або) частково звільнено від оподаткування податком на прибуток, а також ті, що проводять патентовану діяльність, ведуть окремий облік доходу (прибутку), який звільняється від оподаткування, або доходу, отриманого від діяльності, що підлягає патентуванню. При цьому:

• до складу витрат таких платників податку, пов'язаних з отриманням доходу (прибутку), що не звільняється від оподаткування, не включаються витрати, пов'язані з отриманням такого звільненого доходу (прибутку);

• сума амортизаційних відрахувань, нарахованих на основні засоби, що використовуються для отримання такого звільненого доходу (прибутку), не враховується у витратах, пов'язаних з отриманням доходу (прибутку), що не звільняється від оподаткування.

З огляду на це, сума податку на прибуток від інших видів діяльності повинна сплачуватися до бюджету незалежно від того, наскільки прибутковою або збитковою виявилася діяльність, що підлягає патентуванню. Загальна сума податку, яку необхідно сплатити до бюджету, повинна складатися з окремих сум податку на прибуток від кожного виду діяльності, що підлягає патентуванню, і від інших видів діяльності, що не патентується.

Насамкінець Міндоходів повідомило, що розроблено законопроект, яким, зокрема, пропонується ліквідувати окремий облік доходів та витрат "патентованої" діяльності.

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Податок на прибуток

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Податок на прибуток»