• Посилання скопійовано

Податковий компроміс: подання уточнюючого розрахуну стане підставою для перевірки?

Оприлюднено проект розпорядження Кабміну «Про забезпечення реалізації процедури досягнення податкового компромісу»

Податковий компроміс: подання уточнюючого розрахуну стане підставою для перевірки?

На офіційному веб-порталі Державної фіскальної служби України розміщено проект розпорядження Кабінету Міністрів України «Про забезпечення реалізації  процедури досягнення податкового компромісу».

Проект розпорядження розроблено з метою виконання органами ДФС Закону України від 25 грудня  2014 року № 63-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо особливостей уточнення податкових зобов’язань з податку на прибуток підприємств та податку на додану вартість у разі застосування податкового компромісу».

Проектом передбачається нормативне врегулювання питання проведення органами ДФС документальних перевірок під час реалізації процедури досягнення податкового компромісу в умовах мораторію на проведення перевірок платників податків у 2015 – 2016 роках. Зокрема, шляхом наданя органам Державної фіскальної служби України дозволу на проведення перевірок платників податків, які подають уточнюючі розрахунки для досягнення податкового компромісу.

Таким чином, подання платниками податків уточнюючого розрахунку у межах процедури досягнення податкового компромісу вважатметься підставою для проведення органами державної фіскальної служби документальних позапланових перевірок платників податків. 

Зауваження та пропозиції до зазначеного проекту від фізичних та юридичних осіб, їх об’єднань можна надсилати упродовж одного місяця з дати оприлюднення проекту на адресу розробника (Державна фіскальна служба України): поштову – 04655, м. Київ, Львівська площа, 8, та електронну – odanilova@sfs.gov.ua.

Джерело: Державна фіскальна служба України

Рубрика: Оподаткування/Податок на прибуток

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Податок на прибуток»