• Посилання скопійовано

ДФС про правомірність здійснення благодійною організацією комерційної діяльності

Якщо благодійна організація здійснює комерційну діяльність, то вона повинна здійснити перереєстрацію в Єдиному державному реєстрі з подальшим її виключенням з Реєстру неприбуткових установ та організацій

ДФС про правомірність здійснення благодійною організацією комерційної діяльності

ДФСУ в індивідуальній податковій консультації від 30.10.2017 р. №2430/6/99-99-15-02-02-15/ІПК нагадує, що благодійні організації мають право здійснювати господарську діяльність без мети одержання прибутку, що сприяє досягненню їх статутних цілей.

Якщо ж благодійний фонд здійснює діяльність, результатом якої є отримання прибутку (тобто здійснює діяльність на комерційній основі), то така діяльність класифікується як підприємництво і не відповідає сутності поняття некомерційної діяльності неприбуткових установ.

Таким чином, неприбуткова організація, яка здійснює господарську діяльність на комерційній основі, набуває характеру підприємницької діяльності, і до неї застосовуються положення Господарського кодексу та інших законів, якими регулюється підприємництво.

Така організація не підпадає під визначення неприбуткової організації, а отже повинна здійснити перереєстрацію в Єдиному державному реєстрі з подальшим її виключенням з Реєстру неприбуткових установ та організацій.

***

Читайте також:

Втрачено неприбутковий статус – що далі? 

Нові зміни у неприбуткових установ та організацій: коментують податківці 

Щодо виключення організацій з Реєстру неприбуткових установ та організацій - ДФСУ 

Що змінилося в порядку ведення Реєстру "неприбутківців": докладно від ДФСУ 

Усі новини на тему>>

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: ДФСУ

Рубрика: Оподаткування/Податок на прибуток

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Податок на прибуток»