• Посилання скопійовано

МНМА та їхня доля у додатку РІ – консультують податківці

Податківці вказали, чи включати МНМА до додатку РІ та чи визнавати за ними податкові різниці

МНМА та їхня доля у додатку РІ – консультують податківці

Податківці в індивідуальній консультації від 25.10.2018 р. №4540/6/99-99-15-02-02-15/ІПК навели визначення основних засобів за пп. 14.1.138 ПКУ.

За ним основними засобами є матеріальні активи:

  1. що призначаються платником податку для використання у господарській діяльності платника;
  2. вартість яких перевищує 6 000 грн і поступово зменшується у зв’язку з фізичним або моральним зносом та очікуваний строк корисного використання (експлуатації) яких з дати введення в експлуатацію становить понад один рік (або операційний цикл, якщо він довший за рік).

Але до ОЗ не належить вартість землі, незавершених капітальних інвестицій, автомобільних доріг загального користування, бібліотечних і архівних фондів, матеріальних активів, вартість яких не перевищує 6 000 грн, невиробничих основних засобів і нематеріальних активів.

На підставі цих особливостей та норм п. 138.1 ПКУ податківці вказали наступне. Оскільки МНМА вартістю не більше 6 000 грн та строком корисного використання більше одного року не належать до основних засобів, то різниці за такими активами у платника не виникають і у додатку РІ до рядка 03 РІ декларації з податку на прибуток не відображаються.

***

Читайте також: Обліковуєте МНМА: вплив на податок на прибуток

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Податок на прибуток

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Податок на прибуток»