• Посилання скопійовано

З 1 січня діє оновлений Перелік організаційно-правових форм нерезидентів

Зокрема, до позиції «Австрійська Республіка» додано організаційно-правову форму GmbH & Co.KG, «Федеративна Республіка Німеччина» - GmbH & Co.KG; AG & Co.KG; UG & Co.KG; GmbH & Co. KGaA; AG & Co. KGaA; GmbH & Co. OHG; «Республіка Польща» Sp.zo.o.S.K.; Sp.zo.o.S.J

З 1 січня діє оновлений Перелік організаційно-правових форм нерезидентів

Офіс великих платників податків ДПС нагадує, що Кабінет Міністрів України постановою від 24.12.2019 р. №1100 вніс зміни до переліку організаційно-правових форм нерезидентів, які не сплачують податок на прибуток (корпоративний податок), у тому числі податок з доходів, отриманих за межами держави реєстрації таких нерезидентів, та/або не є податковими резидентами держави, в якій вони зареєстровані як юридичні особи.

Перелік затверджується відповідно до пп. «г» пп. 39.2.1.1 ПКУ.

Нагадаємо, що згідно із зазначеними положеннями Кодексу контрольованими операціями є господарські операції платника податків, що можуть впливати на об'єкт оподаткування податком на прибуток підприємств платника податків, зокрема, господарські операції, що здійснюються з нерезидентами, які не сплачують податок на прибуток (корпоративний податок), у тому числі з доходів, отриманих за межами держави реєстрації таких нерезидентів, та/або не є податковими резидентами держави, в якій вони зареєстровані як юридичні особи. Перелік організаційно-правових форм таких нерезидентів в розрізі держав (територій) затверджується Кабміном.

Якщо нерезидентом, організаційно-правова форма якого включена до переліку, у звітному році сплачувався податок на прибуток (корпоративний податок), господарські операції платника податків з ним за відсутності критеріїв, визначених пп. «а» – «в» пп. 39.2.1.1 ПКУ, визнаються неконтрольованими.

Зазнали змін, зокрема позиції по:

  • «Австрійська Республіка» – додано організаційно-правову форму GmbH & Co.KG
  • «Федеративна Республіка Німеччина» – додані організаційно-правові форми: GmbH & Co.KG; AG & Co.KG; UG & Co.KG; GmbH & Co. KGaA; AG & Co. KGaA; GmbH & Co. OHG
  • «Республіка Польща» – додані організаційно-правові форми: Sp.zo.o.S.K.; Sp.zo.o.S.J.

***

Читайте також: Уряд змінив перелік організаційно-правових форм нерезидентів, які не сплачують податок на прибуток

Джерело: ДПС по роботі з великими платниками податків

Рубрика: Оподаткування/Податок на прибуток

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Податок на прибуток»