• Посилання скопійовано

Розрахунок суми ФСП: який коефіціент застосовувати?

При визначенні суми земельного податку до показників нормативної грошової оцінки ріллі застосовується коефіцієнт 1,756. Чи застосовуватиметься такий коефіцієнт сільгосппідприємствами при розрахунку суми ФСП?

Розрахунок суми ФСП: який коефіціент застосовувати?

Постановою Кабінету Міністрів України від 31.10.2011 р. № 1185 (далі — постанова № 1185) внесено зміни до Методики нормативної грошової оцінки земель сільськогосподарського призначення та населених пунктів, затверд-женої постановою Кабінету Міністрів України від 23.03.95 р. № 213. Зазначена постанова набрала чинності з 01.01.2012 р. У зв'язку із внесеними змінами показники нормативної грошової оцінки 1 га ріллі окремої земельної ділянки, проведеної станом на 1 липня 1995 р., застосовуються з коефі-цієнтом 1,756.

Для сільгосптоваровиробників базою оподаткування ФСП є нормативна грошова оцінка 1 га сільськогосподарських угідь (ріллі, сіножатей, пасовищ і багаторічних насаджень), проведена станом на 1 липня 1995 р., для земель водного фонду (внутрішніх водойм, озер, ставків, водосховищ) — нормативна грошова оцінка 1 га ріллі в АР Крим або в області, проведена станом на цю саму дату.

Прийняття постанови № 1185 не вплинуло на визначення бази оподаткування для платників ФСП, тобто при розрахунку ФСП застосовується нормативна грошова оцінка ріллі станом на 1 липня 1995 р.

Джерело: Вісник. Офіційно про податки

Рубрика: Оподаткування/Фіксований с/г податок

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Фіксований с/г податок»