• Посилання скопійовано

НБУ має право вводити обов'язковий продаж частини валютної виручки - Закон підписано Президентом

Закон України від 06.09.2012 р. №5480-VI набере чинності з моменту офіційного опублікування. Станом на 15.11.2012 р. не опубліковано

Сьогодні, 15 листопада повернуто із підписом Президента Закон України від 06.09.2012 р. №5480-VI "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розширення інструментів впливу на грошово-кредитний ринок" (колишній законопроект №11033, прийнятий ВРУ 6.11.2012 р.).

Закон надає Нацбанку додаткові інструменти впливу на грошово-кредитний ринок. Із моменту його офіційного опублікування НБУ отримає право запроваджувати на строк до 6 місяців вимоги щодо обов'язкового продажу частини надходжень в іноземній валюті на користь суб'єктів ЗЕД та змінювати строки розрахунків за експортними та імпортними операціями.

Відповідні зміни внесено до ГКУ та Закони України “Про Національний банк України” , “Про зовнішньоекономічну діяльність” та “Про порядок здійснення розрахунків в іноземній валюті”.

Нагадаємо, 18 жовтня набрав чинності Закон України від 18.09.2012 №5284-VI, який серед іншого надав право НБУ обмежувати суми розрахунків готівкою для фізичних та юридичних осіб, а також для фізичних осіб - підприємців.

Автор: Катеринец Наталья

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Фінанси і банки/НБУ і банківська система

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «НБУ і банківська система»