• Посилання скопійовано

За користування мобільним за кермом - штраф від 425 до 510 гривень

ДАІ вкотре попереджає: розмовляти по мобільному телефону за кермом - категорично заборонено

За користування мобільним за кермом - штраф від 425 до 510 гривень

З метою зниження рівня дорожньо-транспортного травматизму, підвищення транспортної дисципліни водіїв та загалом безпеки дорожнього руху на вулично-дорожні мережі з 10 вересня на території всієї держави Державтоінспекція  проводить операцію під умовною назвою «Мобільний телефон». Профілактичний захід триватиме до 30 вересня.

Згідно з Правилами дорожнього руху, водіям категорично забороняється користуватися засобами зв'язку, тримаючи їх у руці (за винятком водіїв оперативних транспортних засобів під час виконання ними невідкладного службового завдання).

Відповідальність за порушення заборони користуватися засобами зв'язку, тримаючи їх у руці, визначається статтею 122 Кодексу України про адміністративні правопорушення, а відтак карається штрафом від 425 до 510 гривень. Якщо при цьому виникне аварійна ситуація, штраф може збільшитися до 850 гривень, а порушника можуть позбавити права керування транспортними засобами на термін від 6 до 12 місяців.

Водночас закон не забороняє користуватися пристроями hands free, оскільки водій має можливість керувати транспортним засобом, використовуючи обидві руки (провідні та Bluetooth-гарнітури, навушники тощо).

Позиція Державтоінспекції однозначна. «Їхати за кермом та розмовляти по мобільному телефону, водій не має права за будь-яких обставин», - наголошує начальник Департаменту ДАІ Анатолій Сіренко, - «керманич авто несе відповідальність не тільки за себе, але й за безпеку оточуючих. Тож завжди повинен пам’ятати, що самовпевненість й безвідповідальність на дорозі призводе до невиправних трагедій».

Джерело: Управління безпеки дорожнього руху

Рубрика: Суспільство і життя/Авто

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Авто»