• Посилання скопійовано

Біометричні паспорти не скасовують дію старих документів — МЗС

У Міністерстві закордонних справ запевнили, що запровадження парламентом паспортних документів з електронними і біометричними даними не означає, що раніше видані паспорти втратять чинність. Про це повідомив прес-секретар МЗС Олександр Дікусаров

«Відповідно до існуючої міжнародної практики це не означає автоматичну втрату дійсності паспортів, які було видано до набрання чинності цим законом. Раніше видані в установленому порядку паспорти і далі будуть чинними впродовж терміну, на який їх оформлено», — сказав Дікусаров.
При цьому він додав, що прийняття парламентом 2 жовтня 2012 року закону про запровадження паспортів з електронними і біометричними даними — це крок вперед на шляху реалізації плану дій з лібералізації візового режиму з Євросоюзом.
Крім того, за словами представника МЗС, це значно спростить ідентифікацію особи і забезпечить захист документів від підробки.
Водночас експерти зазначають, що закон про запровадження електронних паспортів може створити більше проблем, ніж переваг.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»