• Посилання скопійовано

Європарламент закликав розглянути можливість скасування літнього часу

Європарламент закликав Єврокомісію провести оцінку нинішньої системи переводу стрілок годинника двічі на рік і у разі необхідності змінити її

Європарламент закликав розглянути можливість скасування літнього часу

Європарламент закликав Єврокомісію провести оцінку нинішньої системи переводу стрілок годинника двічі на рік і у разі необхідності змінити її. Про це повідомляється на сайті ЄП, - передає "Європейська правда".

За резолюцію проголосували 384 євродепутати, проти були 153, 12 утрималися.

У Європарламенті пояснили, що низка громадянських ініціатив продемонстрували: населення незадоволене нинішньою системою переводу стрілок годинників в останню неділю березня і жовтня.

Різні дослідження не дають однозначної відповіді, чи є реальна потреба скасування переходу на літній час, однак фіксують негативний вплив на людське здоров’я, зазначають євро депутати у резолюції.

"Вони закликають Єврокомісію провести оцінку директиви про літній час і, якщо необхідно, представити пропозицію для її перегляду" - йдеться у повідомленні.

Чинна директива про літній час набула чинності у 2001 році. Вона надає гармонізовану дату і час для початку і закінчення періоду дії літнього часу на території ЄС з метою допомогти внутрішнім ринкам функціонувати більш ефективно.

Як повідомлялося, Фінляндія заявила, що домагатиметься скасування літнього часу у Європейському Союзі після того, як понад 70 тисяч фінів минулоріч підписали відповідну петицію.

Джерело: Європейська правда

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»