• Посилання скопійовано

За несвоєчасне повернення вкладів банкам нараховуватимуть пеню

Прийнято у першому читанні законопроект щодо відповідальності банку за порушення умов договору банківського вкладу (депозиту)

За несвоєчасне повернення вкладів банкам нараховуватимуть пеню

ВРУ прийняла у першому читанні проект Закону про внесення змін до статті 1058 Цивільного кодексу України (щодо відповідальності банку за порушення умов договору банківського вкладу (депозиту).

Законопроект передбачає відповідальність банків за порушення умов договору банківського вкладу (депозиту) щодо своєчасного повернення депозитів.

Так, встановлено, що за порушення банком строків повернення грошової суми (вкладу) банк сплачує вкладнику неустойку (пеню) у розмірі 1% від вказаної в договорі суми вкладу за кожний день прострочення виконання зобов‘язання, включаючи день сплати.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Фінанси і банки/Банки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Банки»