• Посилання скопійовано

Працівника мобілізовано на строк більше року: чи оподатковується середній заробіток?

У разі нарахування середнього заробітку мобілізованим працівникам більше одного року цей дохід оподатковується ПДФО і є базою нарахування та утримання ЄСВ

Працівника мобілізовано на строк більше року: чи оподатковується середній заробіток?

ДФСУ у листі від від 08.10.2015 №21378/6/99-99-17-03-03-15 зазначила, у разі нарахування (виплати, надання) роботодавцем суми середнього заробітку працівників, мобілізованих на строк більше одного року, такий дохід оподатковується ПДФО і є базою нарахування та утримання ЄСВ.

Якщо роботодавець нараховує таким працівникам середній заробіток, але не подає звіти на отримання компенсаційних виплат із бюджету (наприклад, через проблеми із засвідченням звітів військкоматами) і відповідно не отримує їх, то сума середнього заробітку, що виплачується за рахунок коштів роботодавця у складі зарплати, є об’єктом оподаткування ПДФО і базою нарахування та утримання ЄСВ.

При нарахуванні мобілізованим працівникам доходу у вигляді середнього заробітку, що компенсується з бюджету, вказаний дохід не оподатковується ПДФО та не є базою нарахування та утримання ЄСВ.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/Оплата праці

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Оплата праці»