• Посилання скопійовано

Відпустки чорнобильцям: нюанси надання

Мінсоцполітики роз’яснило особливості надання відпусток чорнобильцям за роботу у зонах радіоактивного забруднення

Відпустки чорнобильцям: нюанси надання

Мінсоцполітики у листі від 23.03.2015 р. № 279/20/112-15 зазначило, що працівникам, які працюють (перебувають у відрядженні) на території, що до 1 січня 2015 року була віднесена до зони посиленого радіоекологічного контролю, надаватиметься щорічна відпустка пропорційно відпрацьованому до 1 січня 2015 року на цих територіях часу. З 1 січня 2015 року така відпустка не надається.

До 25 числа місяця, за який здійснюється нарахування, підприємства подають до управлінь соціального захисту населення:

  • документи щодо розрахункових витрат, пов'язаних з виплатою компенсації та допомоги певних видів, 
  • реєстр отримувачів компенсаційних виплат і допомоги певних видів, де зазначають прізвище, ім'я та по батькові, категорію, номер посвідчення, ідентифікаційний номер, відомості про нараховані виплати, суму компенсацій та вид допомоги.

Керівники підприємства несуть персональну відповідальність за своєчасність подання розрахункових документів та правильність призначення і нарахування компенсаційних виплат та допомоги певних видів.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»