• Посилання скопійовано

Суму за комунальні послуги в платіжках буде вказано вже з урахуванням компенсації

Мінсоцполітики роз'яснило, що кошти, які держава компенсуватиме на оплату житлово-комунальних послуг, не видаватимуться готівкою, а зараховуватимуться безпосередньо на особові рахунки платника

Суму за комунальні послуги в платіжках буде вказано вже з урахуванням компенсації

Як ми повідомляли раніше, з 1 липня сім’ям з низькими доходами будуть компенсуватися витрати на оплату житлово-комунальних послуг. 

Право на отримання компенсації матимуть сім’ї, у яких середньомісячний сукупний дохід за попередні шість місяців не перевищував величини прожиткового мінімуму для сім’ї. Для оформлення компенсації необхідно звернутися до районного управління соцзахисту населення за зареєстрованим місцем проживання та написати заяву і надати паспорт.

Додатково прес-служба Мінсоцполітики повідомляє: кошти, які держава компенсуватиме на оплату житлово-комунальних послуг, не видаватимуться готівкою, а зараховуватимуться безпосередньо на особові рахунки платника ЖКП. Це означає, що у платіжних документах на комунальні послуги буде вказано суму з урахуванням компенсації.

Наприклад, до підвищення цін і тарифів на природний газ і теплову енергію (до 1 травня 2014 року) сім’я сплачувала за ці послуги в межах встановлених норм 300 грн/міс., а після підвищення – 400 грн. Таким чином, розмір щомісячної компенсації становить 100 гривень. Це означає, що у „платіжці” за ЖКП так само буде вказано суму в 300 грн.

Сума компенсації коливатиметься в залежності від сезону. Наприклад, в опалювальний період вона може бути більшою, тоді як літом, коли житлові будинки не опалюються, сума компенсації буде меншою.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: Міністерство соціальної політики

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»