• Посилання скопійовано

Резонанс: АМКУ оголосив незаконною повірку лічильників води в Києві за рахунок споживачів

Антимонопольний комітет рекомендував Київській міськадміністрації продовжити термін повірки лічильників води в столиці, раніше встановлений до 1 липня 2014 року

Резонанс: АМКУ оголосив незаконною повірку лічильників води в Києві за рахунок споживачів

Антимонопольний комітет рекомендував Київській міськадміністрації продовжити термін повірки (технічна процедура контролю точності роботи приладу) лічильників води в столиці, раніше встановлений до 1 липня 2014 року. Про це повідомляється на сайті АМКУ >>>

Жителі Києва отримали від комунальників попередження про те, що якщо вони до зазначеного часу не проведуть повірку лічильників, встановлених 3 і більше років тому, то їх переведуть на оплату за нормами споживання, які значно перевищують реальні обсяги.

АМКУ відзначає, що по-перше, обов’язок перевіряти лічильники покладається не на споживачів, а на виконавця послуг – “Київводоканалі”. А по-друге, в місті працюють лише 5 підприємств, які надають послугу повірки, і вони не в змозі забезпечити її для всіх споживачів у встановлені терміни.

Комітет вважає висунуту киянам вимогу зловживанням монопольним становищем, адже в умовах існування конкуренції споживач просто б відмовився від послуг одного водоканалу і перейшов би до іншого.

Тому АМКУ рекомендує КМДА як органу регулювання житлово-комунальної сфери міста Києва встановити порядок і джерела фінансування забезпечення повірки лічильників води та встановити такі терміни повірки, які б не ущемляли інтереси споживачів.

Нагадаємо, наприкінці минулого року Верховна Рада відмовилася зробити лічильники на воду обов’язковими.

Джерело: LB.ua

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»