• Посилання скопійовано

Орендна плата за новими умовами сплачується з моменту переукладання договору

Якщо рішенням місцевої ради змінено умови договору оренди землі, то після внесення таких змін суб'єкт господарювання буде сплачувати орендну плату згідно з новими умовами - з моменту внесення змін до договору

Орендна плата за новими умовами сплачується з моменту переукладання договору

Міністерство доходів і зборів України розглянуло лист щодо сплати орендної плати за земельні ділянки державної та комунальної власності у разі прийняття органом місцевого самоврядування рішення про її зміну і повідомляє. 

Розмір орендної плати переглядається, зокрема, у разі зміни розмірів земельного податку, підвищення цін і тарифів, зміни коефіцієнтів індексації, визначених законодавством, та в інших випадках, передбачених законом “Про оренду землі”.

Зміна умов договору оренди землі здійснюється за взаємною згодою сторін. У разі недосягнення згоди щодо зміни умов договору оренди землі спір вирішується в судовому порядку.

Якщо рішенням місцевої ради змінено умови договору оренди землі та зобов'язано внести зміни до договору оренди земельної ділянки державної і комунальної власності (або переукласти договір оренди), то після внесення таких змін суб'єкт господарювання буде сплачувати орендну плату за земельні ділянки згідно з новими умовами - з моменту внесення змін до договору оренди (Лист Міндоходів  від 30.09.2013 р. №12217/6/99-95-25-50-09-15-01).

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Суспільство і життя/Нерухомість, житло, земля

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Нерухомість, житло, земля»