• Посилання скопійовано

За використання автономного котла на твердому паливі слід платити екологічний податок

Ми не маємо офіційно зареєстрованих стаціонарних джерел забруднення. Проте у приміщенні магазину встановлено котел для опалювання на твердому паливі (вугілля, дрова). Чи потрібно подавати декларацію з екологічного податку та сплачувати податок до бюджету?

Суб’єкт господарювання у разі наявності об’єкта та бази оподаткування екологічним податком є платником цього податку. При цьому відсутність офіційно зареєстрованих джерел забруднення не звільняє його від сплати екологічного податку.

Згідно з п. 240.1 ст. 240 ПКУ платниками екологічного податку вважають суб’єктів господарювання, під час провадження діяльності яких на території України відбуваються, зокрема, викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами забруднення.

Отже, у разі використання автономних систем опалення є об’єкт оподаткування екологічним податком. Сума самого податку залежить від обсягу та видів забруднюючих речовин, що утворюються у викидаються в атмосфера під час згорання палива.

З відповідей заступника начальника ДПІ у Сокальському районі Львівської області Державної податкової служби Богдани Володимирівни Жукової під час «гарячої лінії» 16 травня 2012 року

 

Рубрика: Оподаткування/Інші податки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інші податки»