• Посилання скопійовано

ДПС запустить бот InfoTAX для відслідковування сплати податків

У листопаді ДПС планує запустити бот InfoTAX. За його допомогою можна буде отримувати у Telegram та Viber інформацію про стан розрахунків із бюджетом, реєстраційні дані та облікові дані

ДПС запустить бот InfoTAX для відслідковування сплати податків

Державна податкова служба планує запуск бота InfoTAX цього листопада. 

Про це під час прес-конференції заявив голова Державної податкової служби Олексій Любченко, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

За словами очільника відомства, «на першому етапі можна буде у такий спосіб отримати і стан розрахунків із бюджетом, і реєстраційні дані, облікові дані, повідомлення про результати обробки документів, нагадування про необхідність подання звітності та сплати податків».

Згодом платники податків зможуть попередньо заповнювати звітності по Єдиному податку, отримувати повідомлення про виникнення податкової заборгованості та сплатити її «у два кліки».

Також Любченко зазначив, що попри кризу кількість платників податків зросла на 600 тисяч та склала понад 3 мільйони.

За офіційною інформацією від ДПС такий бот матиме назву InfoTAX. Про це йдеться у повідомленні ДПС.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Рубрика: Облік та звітність/Автоматизація

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Автоматизація»