• Посилання скопійовано

Податківці радять звітувати про доходи за 2020 рік в електронній формі

Податківці радять подавати декларацію про майновий стан і доходи за 2020 рік в електронній формі через карантин

Податківці радять звітувати про доходи за 2020 рік в електронній формі

ДПС у Дніпропетровській області інформує, що з 01.01.2021 розпочинається період декларування за результатами роботи за 2020 рік та звертає увагу, що з метою запобігання поширення коронавірусу COVID-19 Кабінет Міністрів України під час позачергового засідання 9 грудня 2020 року ухвалив постанову «Про встановлення карантину з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19».

Згідно з документом, посилені протиепідемічні заходи будуть запроваджені на території України з 8 до 24 січня 2021 року.

З метою дотримання протиепідемічних заходів Головне управління ДПС у Дніпропетровській області закликає платників: користуйтеся дистанційними формами комунікації, зайвий раз не відвідуйте податкові органи, Центри обслуговування платників. Максимально використовуйте електронні сервіси ДПС, що розміщені на головній сторінці офіційного вебпорталу ДПС України для подачі звітності в електронному вигляді, в.т.ч. річної податкової декларації про доходи, отримані у 2020 році.

Нагадуємо, що подання звітності, в т. ч. декларації про майновий стан і доходи  через Електронний кабінет платника за допомогою кваліфікованого електронного ключа.

Для цього необхідно отримати кваліфікований електронний цифровий підпис будь-якого кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг у тому числі у банківських установах.

Безкоштовний кваліфікований електронний підпис (КЕП) можна отримати у АЦСК ІДД  ДПС (найближчі знаходяться у м. Дніпро: ЦОП ДПІ у Шевченківському районі за адресою пр. Богдана Хмельницького, 25а та ЦОП Лівобережної ДПІ за адресою пр. Слобожанський  95а).

Для подачі звітності  пропонуємо користуватися  безкоштовним електронним сервісом ІТС «Електронний кабінет», вхід до якого здійснюється за адресою: http://cabinet.tax.gov.ua, а також через офіційний вебпортал ДПС.

Бережіть себе та своїх близьких! Залишайся вдома!

Джерело: ДПС у Дніпропетровській області

Рубрика: Облік та звітність/Автоматизація

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Автоматизація»