• Посилання скопійовано

Додаток Д5 об’єднаної звітності ПДФО, ВЗ та ЄСВ: заповнюємо е-формат

Додаток 5 за квартал не потрібно розбивати у розрізі місяців

Додаток Д5 об’єднаної звітності ПДФО, ВЗ та ЄСВ: заповнюємо е-формат

M.E.Doc продовжує знайомити користувачів з об’єднаною звітністю з ПДФО та ЄСВ. В попередніх публікаціях же розглянули додаток Д1 і додаток 4ДФ.

У цьому матеріалі M.E.Doc роглядає, як заповнювати Додаток Д5 «Відомості про трудові відносини осіб та період проходження військової служби» в програмі M.E.Doc.

Варто зазначити, що об’єднання звітності регулюється наказом від 15.12.2020 р. № 773. Про це ми писали у матеріалі.

Додаток 5 «Відомості про трудові відносини осіб та період проходження військової служби» призначений для реєстрації застрахованих осіб у реєстрі застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування. Попередньою версією Додатку 5 була Таблиця 5 Звіту з ЄСВ.

Нагадаємо, що періодом подання податкового розрахунку є квартал. Перший раз звіт подається за І квартал 2021 року протягом 40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного кварталу. Тобто, граничним терміном подання буде 11 травня 2021 р. (оскільки 9 травня - вихідний день).

! Зазначимо, що Додаток 5 за квартал не потрібно розбивати у розрізі місяців.

Додаток 5 формується, якщо у звітному кварталі Ви:

  • приймали/звільняли працівника;
  • укладали/припиняли роботу за договором ЦПХ;
  • переводили працівника на іншу посаду;
  • переміщали працівника з одного структурного підрозділу до іншого;
  • працівник вступив або закінчив проходження військової служби;
  • надавали відпустку у зв’язку з вагітністю;
  • надавали відпустку для догляду за дитиною до 3-х років та від 3-х до 6ти років.

Як створити та заповнити Додаток 5 у M.E.Doc?

Додаток 5 є одним із шести додатків, які подаються з податковим розрахунком (рис. 1).

об'єднана звітність, додаток 5, ЄСВ, ПДФО

Рис. 1

Зупинимось докладніше на заповненні Додатку Д5 (ідентифікатор форми - J/F0510506). Важливо! Нові форми доступні, починаючи з оновлення 11.02.034.

Для створення Додатку Д5 в програмі M.E.Doc необхідно у розділі Звітність – Об’єднана звітність ПДФО та ЄСВ створити податковий розрахунок. Як це зробити ми розказували у нашому попередньому матеріалі.

Зараз лише нагадаємо, що перед створенням податкового розрахунку необхідно обрати період, за який створюється розрахунок (наразі це -  1 квартал 2021 р.) та обрати тип розрахунку (тип розрахунку може бути звітний, новий звітний, уточнюючий та довідковий).

Після створення податкового розрахунку, клікнувши двічі у табличній частині реєстру звітів на формі Додаток 5 відкриється таблиця для заповнення (рис. 2).

об'єднана звітність, додаток 5, ЄСВ, ПДФО

Рис. 2

Для її заповнення необхідно обрати дані за кожним конкретним працівником із Довідника співробітників.

Крім того, для заповнення таблиці можна скористатись функцією Заповнити на основі довідника співробітників (рис. 3) у меню Правка, якщо у звітному кварталі працівника було прийнято або звільнено.

об'єднана звітність, додаток 5, ЄСВ, ПДФО

Рис. 3

Зверніть увагу! У Додатку 5 з’явились нові графи (рис. 4). А саме:

  • гр. 11 «Внутрішній сумісник», яка заповнюється значеннями 1 - для внутрішнього сумісника, і 0 – для зовнішнього, якщо у гр. 7 «Категорія» зазначено – 2 (наймані працівники (без трудової книжки);
  • гр. 12 «Переведено, призначено на іншу посаду або роботу, переміщено до іншого підрозділу», заповнюється значеннями 1 - так, 0 – ні;
  • гр. 20 «Ознака», призначена для виправлення помилок. У цій графі відображається 0 - якщо рядок потрібно ввести, 1 - якщо рядок потрібно виключити. Гр. 20 заповнюється для розрахунків «Звітний новий» та «Уточнюючий».

об'єднана звітність, додаток 5, ЄСВ, ПДФО

Рис. 4

Додаток 5 з типом розрахунку Довідковий

Нагадаємо, що розрахунок з типом Довідковий подається для нарахування пенсій або страхових виплат, тому необхідно зазначити відповідне призначення, поставивши позначку V (рис. 5).

об'єднана звітність, додаток 5, ЄСВ, ПДФО

Рис. 5

Після заповнення Додатка 5 не забудьте зберегти внесені дані, натиснувши Ctrl+S.

Слідкуйте за нашими наступними публікаціями.

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

 

Джерело: M.E.DOC

Рубрика: Облік та звітність/Автоматизація

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Автоматизація»