• Посилання скопійовано

Бізнес просить владу відтермінувати обов'язковий перехід на токени до 31 грудня

На даний момент дедлайн переходу на токени прив’язаний до терміну дії карантину від COVID-19 та не враховує реалій роботи підприємств та установ в умовах воєнного стану. Бізнес просить перенести строки переходу на 31 грудня

Бізнес просить владу відтермінувати обов'язковий перехід на токени  до 31 грудня

У строк до 31 травня бізнес зобов’язаний перейти на використання кваліфікованих електронних підписів (КЕП), сертифікати до яких зберігаються на токені або у хмарному сховищі на заміну удосконаленим е-підписам (УЕП). На даний момент цей дедлайн прив’язаний до терміну дії карантину, введеного для запобігання розповсюдженню COVID-19, та не враховує реалій роботи підприємств та установ в умовах воєнного стану. Зазначає ЕВА.

Експерти Європейської Бізнес Асоціації вважають, що передбачена Постановою Уряду №193  вимога до бізнесу щодо переходу на хмарні КЕП або токени під час дії воєнного стану може ускладнити умови роботи бізнесу. Зокрема, наразі не у всіх авторизованих центрах сертифікації ключів є хмарний КЕП, до того ж не у всіх державних органах здійснена відповідна інтеграція.

Важливим моментом є також те, що більшість клієнтів компаній ще не користуються хмарними КЕП. Тож, до прикладу, банкам доведеться за короткий час навчити всіх клієнтів тому, як їх випустити та використовувати. Таким чином бізнес побоюється, що зобов’язання перейти на КЕП в найближчий час створить зайве навантаження на ринку.

***

Читайте також: До кінця карантину бізнес звільнили від токенів

***

Джерело: Європейська Бізнес Асоціація

Рубрика: Облік та звітність/Автоматизація

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Автоматизація»