• Посилання скопійовано

Внесено зміни до Плану рахунків бухгалтерського обліку банків

Національний банк України вніс зміни до Плану рахунків бухгалтерського обліку банків України та відповідної інструкції про застосування цього плану

Внесено зміни до Плану рахунків бухгалтерського обліку банків

Зміни затверджено постановою НБУ від 24.05.2017 р. №39. 

Зміни до Плану рахунків мають удосконалити відображення в бухгалтерському обліку операцій з похідними фінансовими інструментами в банках України за їх видами, вбудованими похідними фінансовими інструментами. Крім того, це забезпечить окреме відображення в бухгалтерському обліку результатів переоцінки і результатів від купівлі-продажу фінансових активів.

Нововведення удосконалять функцію пруденційного нагляду Національного банку. Блок нагляду регулятора зможе оперативно здійснювати аналіз щодо операцій з похідними фінансовими інструментами в банках України в розрізі їх видів та операцій з вбудованими похідними фінансовими інструментами.

 

Що саме вводить Постанова №39:

• Нові рахунки до груп рахунків 304 , 314, 335, 336, 338, 920, 921, 935, 936.

За ними відображаються активи та зобов’язання за операціями з похідними фінансовими інструментами в банках України та за операціями з вбудованими похідними фінансовими інструментами.

• Нові групи рахунків 620 та 621 у розділі 62.

Вони дозволять окремо відображати результати переоцінки та від купівлі-продажу фінансових активів.

Постанова набере чинності з 1 липня 2017 року. До цього часу Національний банк додатково надасть роз'яснення банкам України щодо практичної реалізації нововведень.

Джерело: Нацiональний банк України

Рубрика: Облік та звітність/Облік окремих операцій

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Облік окремих операцій»