• Посилання скопійовано

ФОП-"загальносистемник" змінив адресу: чи перереєстровувати Книгу обліку доходів і витрат?

Чи потрібно проводити перереєстрацію або вносити зміни до Книги обліку доходів і витрат ФОП на загальній системі оподаткування у разі, якщо відбулось перейменування назви міста, вулиці тощо? Консультує ДФСУ

ФОП-"загальносистемник" змінив адресу: чи перереєстровувати Книгу обліку доходів і витрат?

ДФСУ у підкатегорії 104.08 ресурсу "ЗІР" зазначила, що  у разі зміни податкової адреси (місця проживання), пов’язаної зі зміною адміністративного району, внаслідок якого відбулось перейменування назви міста, вулиці інших топонімів, фізичній особі – підприємцю на загальній системі оподаткування необхідно зареєструвати нову Книгу обліку доходів і витрат (далі – Книга) у контролюючому органі за новим місцем обліку.

 Якщо зміна податкової адреси (місця проживання) відбулася в межах одного адміністративного району, то записи необхідно продовжувати наростаючим підсумком в зареєстрованій Книзі. При цьому фізична особа – підприємець на загальній системі оподаткування може закреслити назву міста, вулиці, що перейменовані, зазначити нову назву та поряд з виправленням поставити особистий підпис з надписом «Виправленому вірити».

Джерело: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Облік та звітність/Облік окремих операцій

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Облік окремих операцій»