• Посилання скопійовано

Коли та кому потрібно подавати звітність за формою №ЗВР-1

Таку звітність необхідно подавати щодо всіх зареєстрованих РРО (незалежно від того, чи застосовувалися вони у звітному місяці чи ні) та щодо всіх КОРО, зареєстрованих на господарську одиницю, які ведуться разом із розрахунковими книжками

Коли та кому потрібно подавати звітність за формою №ЗВР-1

У листі від 18.03.2016 р. №5852/10/28-10-06-11 фіскали нагадують, що госпсуб'єкти, які здійснюють розрахункові операції в готівковій та/або в безготівковій формі (із застосуванням платіжних карток, платіжних чеків, жетонів тощо) при продажу товарів (наданні послуг) у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, а також операції з приймання готівки для подальшого її переказу зобов'язані подавати до органів доходів і зборів звітність, пов'язану із застосуванням РРО та розрахункових книжок.

Такий звіт подається не пізніше 15 числа наступного за звітним місяця у разі, якщо не передбачено подання інформації по дротових або бездротових каналах зв'язку.

Суб'єкти господарювання, які використовують такі РРО, як електронні таксометри, автомати з продажу товарів (послуг) та РРО, що застосовуються для обліку та реєстрації операцій з купівлі-продажу іноземної валюти, повинні подавати до органів ДПС по дротових або бездротових каналах зв'язку інформацію про:

  • обсяг розрахункових операцій, виконаних у готівковій та/або в безготівковій формі,
  • або про обсяг операцій з купівлі-продажу іноземної валюти, яка міститься в фіскальній пам'яті зазначених РРО.

Отже, податківці вважають, що звітність необхідно подавати:

  • щодо всіх зареєстрованих РРО у випадках, зазначених вище, незалежно від того, чи застосовувалися вони у звітному місяці чи ні, 
  • щодо всіх книг ОРО,  зареєстрованих  на  господарську  одиницю, які ведуться разом із розрахунковими книжками.

Хоча в Інструкції щодо складання ЗВР-1 зазначено, що такий звіт подається у разі використання книг обліку розрахункових операцій (розрахункових книжок).

Так, у п. 1 Інструкції вказано, що Звіт про використання книг обліку розрахункових операцій (розрахункових книжок) за формою № ЗВР-1 (далі - Звіт) складається в розрізі всіх зареєстрованих книг обліку розрахункових операцій, які використовувались протягом звітного місяця. 

Новини на тему:

 - Доля звіту про використання РРО за формою №ЗВР-1 у 2016 році;

 - Звіт №ЗВР-1 за новою формою подаємо зі звіту за квітень 2016 року.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: МГУ ДФС – Центральний офіс з обслуговування великих платників

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»