• Посилання скопійовано

Подаємо уточнюючий Розрахунок частини чистого прибутку

ДФСУ роз’яснила нюанси подання уточнюючого Розрахунку частини чистого прибутку (доходу), що підлягає сплаті до держбюджету державними унітарними підприємствами та їх об’єднаннями

Подаємо уточнюючий Розрахунок частини чистого прибутку

У листі від 30.05.2016 р. №11753/6/99-99-15-02-02-15 ДФС, зазначає, що у разі якщо у майбутніх податкових періодах (з урахуванням строків давності) платник самостійно (у т.ч. за результатами електронної перевірки) виявляє помилки, що містяться у раніше поданій ним податковій декларації (крім обмежень, визначених цією статтею), він зобов’язаний надіслати уточнюючий розрахунок до такої податкової декларації за формою чинного на час подання уточнюючого розрахунку (п. 50.1 ст. 50 ПКУ).

Платник має право не подавати такий розрахунок, якщо відповідні уточнені показники зазначаються ним у складі податкової декларації за будь-який наступний податковий період, протягом якого такі помилки були самостійно (у т.ч. за результатами електронної перевірки) виявлені. 

Розрахунок частини чистого прибутку (доходу) разом з фінзвітністю, складеною відповідно до П(С)БО, подається державними унітарними підприємствами та їх об’єднаннями до контролюючих органів у строк, передбачений для подання декларації з податку на прибуток підприємств. Звітним періодом, за який подається зазначений розрахунок, є перший квартал, перше півріччя, три квартали, рік.

Нагадаємо, форму Розрахунку затверджено Наказом ДПАУ від 16.05.2011 р. №285

Враховуючи, що зазначеною формою не передбачено проведення уточнень, ДФСУ вважає, що платник має право самостійно здійснити відмітку "уточнюючий" та подати уточнюючий Розрахунок частини чистого прибутку (доходу) до органів фіскальної служби окремо за кожен рік.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: ДФСУ

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»