• Посилання скопійовано

Нова декларація акцизного податку - в проекті від Мінфіну

Оприлюднено проект наказу Мінфіну, яким викладено в новій редакції декларацію акцизного податку та Порядок її заповнення і подання

Нова декларація акцизного податку - в проекті від Мінфіну

4 серпня ДФСУ оприлюднила проект наказу Міністерства фінансів України „Про внесення змін до форми декларації акцизного податку та Порядку заповнення та подання декларації акцизного податку” (завантажити).

Проект наказу розроблено з метою приведення підзаконних нормативно-правових актів у відповідність до змін, внесених Законом № 909-VIII до Податкового кодексу, якими:

  • запроваджено систему електронного адміністрування реалізації пального;
  • доповнено перелік платників акцизного податку особами, які здійснюють реалізацію пального, зокрема його оптове постачання;
  • запроваджено акцизні накладні, які повинні складатися при здійсненні всіх операцій з реалізації пального на внутрішньому ринку;
  • змінено одиницю виміру пального, на яке встановлено ставки акцизного податку, з кілограмів на літри, приведені до температури 150С;
  • внесено зміни до бази оподаткування тютюнових виробів із застосуванням адвалорної ставки.

З огляду на це пропонується викласти у нової редакції:

- форму декларації акцизного податку та додатків до неї (завантажити);

- Порядок заповнення та подання декларації акцизного податку (завантажити).

Як зазначено у пояснювальній записці, зміни вносяться до титульного аркуша та розділів декларації акцизного податку. Зокрема, внесено зміни до розділів декларації в частині відображення податкових зобов’язань за операціями з реалізації пального. Запроваджено нові додатки до декларації для розрахунку сум акцизного податку з реалізації пального відповідно до пп. 213.1.12 ПКУ, а також розрахунку сум акцизного податку для суб’єктів господарювання роздрібної торгівлі пальним на виконання пп. 215.3.10 ПКУ.  

У Порядку заповнення та подання декларації акцизного податку надається пояснення щодо заповнення кожного розділу та кожної форми додатка за кожною групою підакцизних товарів окремо, відповідно до порядку обчислення акцизного податку, встановленого статтями 217, 218, 220 та 221 ПКУ.

З урахуванням численних звернень платників акцизного податку з нумерації розділів декларації акцизного податку виключено букву «Ґ».  

Зауваження та пропозиції до проекту наказу можуть надсилатися упродовж одного місяця з дати оприлюднення проекту (тобто до 04.09.2016 р.) на адресу:

- Державної фіскальної служби України: 04655, МПС, м. Київ - 53, Львівська площа, 8,  e-mail: excise@sfs.gov.ua. 

- Міністерства фінансів України, 01008, м. Київ-8, вул. Грушевського, 12/2, e-mail:  pavlyuksg@minfin.gov.ua.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: ДФСУ

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»