• Посилання скопійовано

Строки для подання декларації про валютні цінності для "спрощенців"

Особливостей декларування валютних цінностей, доходів та майна для суб'єктів господарювання, які застосовують спрощену систему оподаткування, законодавством не встановлено

Строки для подання декларації про валютні цінності для "спрощенців"

На цьому наголосила ДФСУ у листі від 22.08.2016 р. №18151/6/99-99-12-02-03-15.

Так,  суб'єкти підприємницької діяльності України, незалежно від форм власності та обраної системи оподаткування, щоквартально здійснюють декларування наявності належних їм валютних цінностей, які знаходяться за межами України.

Строки подання податкової декларації до контролюючих органів установлені статтею 49 ПКУ.

Згідно з п. 49.18 ПКУ податкові декларації, крім випадків, передбачених цим Кодексом, подаються за базовий звітний (податковий) період, що дорівнює:

  • календарному кварталу або календарному півріччю (у тому числі в разі сплати квартальних або піврічних авансових внесків), - протягом 40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного (податкового) кварталу (півріччя);
  • календарному року, крім випадків, передбачених підпунктами 49.18.4 та 49.18.5 ПКУ, - протягом 60 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного (податкового) року.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: ДФСУ

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»