• Посилання скопійовано

Подання річної звітності за 2016 рік платниками податку на прибуток та "неприбутківцями"

ДФСУ наголошує, що платники податку на прибуток та "неприбутківці" подають разом з декларацією чи звітом за 2016 рік фінансову звітність

Подання річної звітності за 2016 рік платниками податку на прибуток та "неприбутківцями"

ДФС у м. Києві у листі від 17.02.2017 р. №3566/10/26-15-12-05-11 нагадує, що фінансова звітність, що складається та подається платниками податку на прибуток та неприбутковими підприємствами, є додатком до декларації з податку на прибуток (Звіту про використання доходів (прибутків) неприбуткової організації) та її невід’ємною частиною.

Таким чином, неприбуткові підприємства (визначені п. 133.4 ПКУ) та платники податку на прибуток  подають разом зі Звітом чи декларацією з прибутку за 2016 рік фінансову звітність.

Зазначена позиція також викладена в листі ДФСУ від 08.02.2017 р. № 2991/7/99-99-15-02-01-17. Докладніше тут>>

Якщо згідно з правилами, визначеними ПКУ, податкова звітність з окремого податку складається наростаючим підсумком, податкова декларація за результатами останнього податкового періоду року прирівнюється до річної податкової декларації. У такому разі річна податкова декларація не подається.

ДФСУ у коментованому листі розглянула ситуацію: підприємство включено до реєстру неприбуткових організацій 14.12.2016 року.

Таким чином, за результатами діяльності за 2016 рік воно повинне подати:

  • декларацію з податку на прибуток. При цьому, звітний податковий період починається з початку реєстрації особи у контролюючому органі як платник податку, і закінчується останнім календарним днем, що передує даті реєстрації у контролюючому органі, як неприбуткової організації;
  • звіт про використання доходів (прибутків) неприбуткової організації. При цьому перший податковий (звітний) період розпочинається з дати реєстрації у контролюючому органі неприбуткової організації, і закінчується останнім календарним днем такого податкового (звітного) року.

Що стосується питання подання фінансової звітності, то звітним періодом для складання фінзвітності є календарний рік. Проміжна звітність складається щоквартально наростаючим підсумком з початку звітного року в складі балансу та звіту про фінансові результати. Баланс підприємства складається за станом на кінець останнього дня кварталу (року).

Враховуючи наведене, підприємство за результатами діяльності за 2016 рік подає до контролюючого органу разом із декларацією з податку на прибуток  фінансову звітність, складену наростаючим підсумком, з початку звітного (податкового) періоду до дати реєстрації як неприбуткової організації. Крім того, разом зі Звітом також слід подати фінансову звітність, складену з дати реєстрації у контролюючому органі неприбуткової організації, і закінчується останнім календарним днем такого податкового (звітного) року.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: ДФСУ

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»