• Посилання скопійовано

Виправляємо помилки в додатках 3 та 4 декларації з ПДВ

ДФСУ розповіла, як виправити помилку, допущену в додатку 3 та/або додатку 4 до декларації з ПДВ (у тому числі у разі самостійно виявленої платником помилки або якщо помилка не вплинула на суму, що підлягає бюджетному відшкодуванню)

Виправляємо помилки в додатках 3 та 4 декларації з ПДВ

У підкатегорії 101.23 ресурсу "ЗІР" податківці зазначили:  оскільки додатки до декларації є її складовою частиною, а подання уточнюючого розрахунку є одним із способів виправлення самостійно виявлених помилок у показниках раніше поданої декларації з ПДВ, то виправлення помилок, що виникли при заповненні додатку 3 «Розрахунок суми бюджетного відшкодування (Д3)» та додатку 4 «Заява про повернення суми бюджетного відшкодування та/або суми коштів на рахунку у системі електронного адміністрування податку на додану вартість та/або врахування реєстраційної суми платника податку, що реорганізується, в обрахунку реєстраційної суми правонаступника (Д4)», здійснюється шляхом подання уточнюючого розрахунку разом з додатком 3 та/або з додатком 4 з відміткою «уточнюючий».

Незалежно від того вплинула чи ні така помилка на вартісні показники декларації уточнюючі додатки 3 та/або 4 повинні містити уточнені показники, які є правильними.

Джерело: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»