• Посилання скопійовано

Мінфін оновив форми фінансової звітності для бюджетників

У новій редакції викладено Баланс (Форма № 1-дс), Звіт про фінансові результати (Форма № 2-дс), Звіт про рух грошових коштів (Форма № 3-дс), Звіт про власний каптіал (Форма № 4-дс)

Мінфін оновив форми фінансової звітності для бюджетників

Мінфін наказом від 29.11.2017 р. №976 він зміни до деяких нормативно-правових актів з бухгалтерського обліку в державному секторі.

Зокрема, у новій редакції викладено додатки 1 — 4 до НП(С)БО в державному секторі 101 «Подання фінансової звітності»:

  • Баланс (Форма № 1-дс);
  • Звіт про фінансові результати (Форма № 2-дс);
  • Звіт про рух грошових коштів (Форма № 3-дс);
  • Звіт про власний каптіал (Форма № 4-дс).

Підпункт 3.1.7 пункту 3 НП(С)БО в державному секторі 121, яким визначено  групи, за якими класифікуються основні засоби, викладено в такій редакції: «3.1.7. Тварини, багаторічні насадження та плодоносні рослини».

У класі 1 «Нефінансові активи» розділу І «Балансові рахунки» Порядку застосування Плану рахунків бухгалтерського обліку в державному секторі:

  • абзац двадцять перший рахунку 10 «Основні засоби» після слів «сільськогосподарською діяльністю» доповнено словами «, та плодоносних рослин, які пов’язані із сільськогосподарською діяльністю»;
  • абзац перший рахунку 17 «Біологічні активи» після слів «додаткові біологічні активи» доповнити словами «, крім плодоносних рослин, які обліковуються на рахунку 10 «Основні засоби».

Крім того, в новій редакції викладено Порядок заповнення форм фінансової звітності в державному секторі. Цим Порядком визначається порядок розкриття інформації за статтями фінансової звітності розпорядниками бюджетних коштів, Державною казначейською службою України та державними цільовими фондами.

Також Наказом №976 встановлено, що  План рахунків бухгалтерського обліку в державному секторі та норми наказу Мінфіну від 29.12.2015 р. №1219 не застосовуються при здійсненні операцій з виконання державного та місцевих бюджетів органами Державної казначейської служби України до 01 січня 2019 року.

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»