• Посилання скопійовано

До уваги неприбуткових організацій! Разом зі звітом за 2017 рік не забудьте подати фінзвітність

Неподання до органу ДФС разом зі звітом про використання доходів (прибутків) неприбуткової організації фінансової звітності спричинить його невизнання як податкової декларації, що тягне за собою застосування штрафних санкцій

До уваги неприбуткових організацій! Разом зі звітом за 2017 рік не забудьте подати фінзвітність

ДФС у Чернігівській області звертає увагу, що суб’єкти господарювання, внесені станом на 01.01.2018  р. до Реєстру  неприбуткових установ та організацій, разом  зі  звітом про використання доходів (прибутків) неприбуткової організації  за 2017 рік  повинні подати річну фінансову звітність, яка  відповідно до п. 46.2  ПКУ  є додатком до звіту про використання доходів (прибутків) неприбуткової організації та його  невід'ємною частиною.

При цьому у таблицях «Наявність додатків» та «Наявність поданих до Звіту форм  фінансової  звітності» проставляється позначка «+».

Пунктом 3 Закону про бухоблік для неприбуткових  організацій  встановлено  скорочену  за показниками фінансову  звітність у складі Балансу  та Звіту про фінансові результати.

Крім того, податківці звертають увагу, що форми фінансової звітності  для бюджетних установ  затверджені наказом  Мінфіну від 29.11.2017 року   № 976 «Про внесення змін до деяких нормативно-правових актів з бухгалтерського обліку в державному секторі».

Неподання до органу ДФС разом зі звітом про використання доходів (прибутків) неприбуткової організації фінансової звітності спричинить його невизнання як податкової декларації, що  тягне  за собою застосування  штрафних санкцій.

***

Нагадаємо, що Звіт про використання доходів (прибутків) за 2017 рік неприбуткові організації повинні подати до 1 березня 2018 рокуПро це тут>>

Проте зауважимо, що останнім днем подання є саме 1 березня, оскільки цей звіт треба подавати протягом 60 к.дн. після звітного року. Це підтверджує й календар ДФС на березень 2018 року.

Джерело: ДФС у Чернігівській області

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»