• Посилання скопійовано

Податковий комітет уже напрацював законопроект про «нульове декларування»

Також на підтримку закону щодо разового декларування всього майна, яке не буде перевірятися на законність походження, виступив й Президент Петро Порошенко

Податковий комітет уже напрацював законопроект про «нульове декларування»

Комітет Верховної Ради з питань митної та податкової політики вже напрацював законопроект про "нульове декларування". Про це в коментарі LB.ua заявила глава комітету Ніна Южаніна.

"Наш комітет вже підготував напрацювання законопроекту про так зване "нульове декларування" та пакет BEPS [Base erosion and profit shifting, антиофшорний план Організації економічного співробітництва та розвитку]. Це було зроблено нашим комітетом ще в позаминулому році. Тоді було видано указ президента про підготовку законопроектів про т.зв. деофшоризацію. В рамках якого ми передбачили законопроект про нульове декларування ", - заявила вона.

Вона повідомила, що вже сьогодні в парламенті буде зареєстрований проект закону про лібералізацію на валютному ринку.

"Левова частина цього законопроекту якраз пов'язана з прийняттям всього законодавчого пакету ВEPS. Без ухвалення пакету BEPS цей закон про лібералізацію валютного ринку не запрацює повною мірою. Це може пояснити будь-який бізнесмен і власник бізнесу. Тобто, якщо ми зможемо прийняти цей пакет BEPS , проти якого виступають у нас деякі «борці» з корупцією, то його прийняття може бути як раз при одночасному прийнятті законопроекту про нульове декларування", - зазначила глава податкового комітету.

Южаніна підкреслила, що на даному етапі Президент якраз закликав все експертне співтовариство і бізнес взяти участь в обговоренні вже існуючих напрацювань профільного комітету.

"Нам потрібно широке обговорення цих пропозицій. Тим більше, що вони у нас вже є. Але поки що складно прогнозувати, коли буде прийнятий закон про нульове декларування. На цьому етапі у нас є можливість зареєструвати ці законодавчі ініціативи в парламенті і продовжити дискусію для підготовки остаточного і узгодженого тексту", - сказала нардеп.

Нагадаємо, загальне декларування доходів, яке передбачає разову процедуру безоплатної податкової амністії, обговорюється в Україні ще з часів Віктора Януковича, однак до прийняття в парламенті відповідного законопроекту справа поки не дійшла.

12 березня Президент України Петро Порошенко знову підняв цю тему, виступивши на підтримку закону щодо разового декларування всього майна, яке не буде перевірятися на законність походження.

***

Читайте також:

Президент не підтримує законопроект щодо скасування III групи спрощеної системи оподаткування.

Запровадження нової моделі оподаткування прибутку: Президент запросив бізнес до обговорення.

Джерело: LB.ua

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»